Adja meg a keresendő termék nevét:

Miért állít elő a kannabisz kannabinoidokat?

Miért állít elő a kannabisz kannabinoidokat? Mire használja őket a növény? És ez jó-e más (nem kannabisz) növényeknek?


Számos ökológiai oka van annak, hogy a kannabisz kannabinoidokat termel. A növény evolúciós szempontból idősebb, mint az emberi faj, így elég érdekes módon a természet nem azért tette a Földre, hogy az embereket eufórikus állapotba hozza. A kannabinoid-termelés ökológiai okainak teljesebb magyarázata megtalálható Dr. Ethan Russo “A THC megszelídítése” című cikkében.


Miért termel kannabinoidokat a kannabisz? Előfordulhat, hogy a kannabinoidok megvédik a növényt az ultraibolya sugárzástól, amely károsíthatja DNS-ét, amikor a növény megpróbál szaporodni. A THC-A (tetrahidrokannabinolsav - a növény által termelt THC savas formája) és a CBG-A (kannabigerolsav, prekurzora) rovarölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez, valamint a gyantás kannabisz-trichomák ragadóssága kettős védelmet képez a ragadozó rovarok ellen.


A kannabinoidok nem kedveznek más növényeknek. Gyomirtó tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek felelősek az alsó kannabiszlevelek metszéséért az érés során, így a növény képes több energiát fordítani a megtermékenyítésre és a következő generáció magvak előállítására.


Vissza

Termékeinket csak a címkén feltüntetett módon szabad adagolni és használni. Tilos alkalmazni, ha Ön terhes vagy szoptat. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. A hatások egyéntől függően eltérhetnek.