Adja meg a keresendő termék nevét:

Kannabinoid, mint antioxidáns

A jó egészség egyik legfontosabb tényezője, hogy testünk hogyan kezeli az oxidatív stresszt. Ez egy természetes folyamat, amely sejtszinten történik. Amikor a sejtben energia keletkezik, szabad gyököknek nevezett salakanyagok keletkeznek. A szabad gyökök a stressz és a környezeti toxinok, például a cigarettafüst és a szmog, valamint a bevitt méreganyagok, például a fluorid hatásának is köszönhetők. A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek párosítatlan elektront tartalmaznak. Az elektronok negatív töltésű részecskék, amelyek szeretnek párosulni más elektronokkal. Ha egy elektron nem párosodik, akkor “magányos” lesz, és lehúzza a partnerét a szomszédos molekulákról, így több magányos elektron és több partnert lop el a szomszédos sejtekből, ami kaszkádot eredményez. A test válasza minderre az, hogy antioxidánsokkal stabilizálja a szabad gyököket, megakadályozva őket abban, hogy károsítsák sejtjeink DNS-ét. Ha azonban túl sok szabad gyökök vannak, és nincs elegendő antioxidáns a testben, akkor a szabad gyökök akár a részecskék ellopásáig is eljuthatnak a DNS-ből, ami rákhoz, Alzheimer-kórhoz, érelmeszesedéshez, autizmushoz, szívbetegséghez, Parkinson-kórhoz és strokehoz is vezethet, hogy csak néhányat említsünk. Ezt a károsodást oxidációnak nevezik. Ez ugyanaz a folyamat, amely rozsdásítja a fémet, vagy amikor az alma barnává válik a felvágás után. A túl sok oxidáció valószínűleg betegségeket okoz és korai idősödést vált ki. Ugyanúgy, ahogy a festék megvédi a fémet a rozsdától, vagy a citromlé az almát a barnulástól, a kannabinoidok megvédik sejtjeinket az oxidációtól. Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek elektron donorként működnek; elektronokat adnak ki a magányos elektronoknak a szabad gyökökben, ami párt alkot, és megakadályozza, hogy a molekula ellopja az egészséges szomszédoktól származó elektronokat. Az antioxidánsok a szervezetben termelődnek, és természetesen az ételekben fordulnak elő. Az antioxidánsok vitaminok, ásványi anyagok és flavonoidok formájában vannak jelen. Az általánosan ismert antioxidánsok közé tartoznak a C- és E-vitaminok, a Q10 koenzim, a liponsav, a ginkgo biloba és a kevésbé ismert antioxidánsok, például a glutation. Akárcsak a kannabinoidok, környezeti hatást fejtenek ki, az antioxidánsoknak is “hálózati hatása” van. Lester Packer, az antioxidáns kutató The Antioxidant Miracle: Your Complete Plan for Total Health and Healing című könyvében kifejtette, hogy az antioxidánsok együttesen támogatják egymást, ezért sokkal erősebbek együtt, mint önmagukban. Kumulatív, szinergetikus hatásuk adja a test számára a legtöbb hasznot. Ismerős? Ezenkívül az antioxidánsokkal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy a nyers növényi források sokkal hatékonyabbak, mint az azokból kivont kiegészítők, ugyanúgy a kannabiszból származó teljes növényi gyógyszerek jobbak, mint az izolált kannabinoidok. A THC és a CBD erőteljes antioxidánsok - erősebbek, mint a C- és E-vitamin. Valójában az 1999/008769 számú amerikai kormányzati szabadalom kifejezetten a kannabinoidok neuroprotektív és antioxidáns tulajdonságaira vonatkozik. A kormány erről egy ideje tudott. A szabadalom elmagyarázza, hogy a kannabinoidok különböző módon működnek az oxidatív károsodások kijavításában, példát mutatva: "[Is] ischaemiás vagy neurodegeneratív betegség lehet például ischaemiás infarktus, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, Down-szindróma, emberi immunhiányos vírus (HIV), demencia, miokardiális infarktus, vagy intraoperatív vagy perioperatív hipoxiás sérülések kezelése és megelőzése, amelyek tartós idegrendszeri hiányokat hagyhatnak nyitott szívműtétet követően, amely szív / tüdő bypass gépeket igényel, például koszorúér bypass graftokat.”


A kannabisz és a kannabinoid vegyületek antioxidáns tulajdonságairól a szabadalom kimondja: “... ide tartoznak azok a kannabinoidok, amelyek szabad gyökök megkötőjeként működnek a betegségek megelőzésében és kezelésében”. Ez a szabadalom azt mutatja, hogy az amerikai kormány a növényi kannabinoidokat hatékony gyógyszernek tekinti a betegségek kezelésében, sőt megelőzésében is. Ezt a szabadalmat három nagy tekintélyű kormányzati kutató nyújtotta be: Aidan J. Hampson, Julius Axelrod (1970-es Nobel-díjas) és Maurizio Grimaldi. Munkájuk és szabadalmuk végül ugródeszkaként szolgálhatnak olyan termékek kifejlesztésére, amelyek segítenek az agy és a test védelmében, és visszafordítják az oxidatív sérüléseket. Az antioxidáns ételek például a következők: vörös bab, szegfűszeg, acai, étcsokoládé, áfonya, kannabisz, áfonya, pekándió, egyéb dió félék és fokhagyma, hogy csak néhányat említsünk. Ezek segítenek csökkenteni a gyulladást és a sejtkárosodást, akár a betegségek megelőzésében, akár a betegség megelőzésében. A kannabisz önmagában nem minden betegség gyógymódja, hanem az elme, a test és a lélek gyógyítására szolgáló egészséges változások integrált megközelítése, amely növeli annak valószínűségét, hogy részesüljünk az előnyeiből. A kannabisz erősebb antioxidáns, mint a C- és E-vitamin, és mivel az antioxidánsok szinergikus hatást váltanak ki (javítva más antioxidánsok hatását, amelyekkel kombinálják őket), a kannabinoidok és más antioxidánsok kombinálása jó eséllyel nagy előnyt jelent a szervezet számára az oxidáció és az öregedés megakadályozásában.











forrás: Ethan Russo - Chronic Relief: A Guide to Cannabis for the Terminally and Chronically Ill

Vissza

Termékeinket csak a címkén feltüntetett módon szabad adagolni és használni. Tilos alkalmazni, ha Ön terhes vagy szoptat. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. A hatások egyéntől függően eltérhetnek.