Adja meg a keresendő termék nevét:

Édesburgonya tál lencsével és CBD-s chimichurrival

Összetevők:


190g puy vagy francia lencse

1 nagy édesburgonya (vagy 2 kicsi),

  meghámozva és felkockázva 2,5 cm-es kockákra
2 evőkanál oliva olaj
1 csomó fodros kel, szárak nélkül,

   durván apróra vágva
140g pirított dió, apróra törve

bors

Chimichurri
15g friss petrezselyem
15g friss koriander
2 evőkanál mogyoróhagyma apróra vágva
75ml oliva olaj

egy fél citrom leve

1 evőkanál CBD olaj
tengeri só



Elkészítés


Kezdésnek melegítsük elő a sütőt 190°C fokra. Egy lábasba tegyük bele a lencsét, 950 ml vízzel és bátran hintsük meg sóval. Melegítsük közepes lángon, amíg nem kezd el forrni a víz. Ha már forr, tegyünk rá fedőt és lassú tűzön főzzük tovább kb. 25-30 percig, amíg a lencse megpuhul. Ha kész, öntsük le róla a vizet és tegyük félre száradni.

Közben az édesburgonya kockákat egy evőkanál oliva olajban és egy nagy csipet sóval megszórva egy tálban forgassuk át. Egy sütőpapírra egyenletesen kiterítve tegyük be az előre melegített sütőbe és süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna es puha nem lesz.

Egy másik tálba tegyük a fodros kelt szintén egy evőkanál olívaolajjal és ízlés szerint sóval és borssal keverjük össze. A kezünkkel forgassuk át és masszírozzuk bele az olajat a fodros kel leveleibe, hogy mindenhol csillogjon. 20-30 másodpercig elég lesz. Ez segít a leveleket appróbbra szedni és megpuhítani. Ha végeztünk ezt is tegyük félre.

A chimichurrihoz minden összetevőt tegyünk a turmixgépbe és turmixoljuk, amíg a zöld levelek apróra lesznek vágva és minden jól összekeveredik.

Öntsünk 1-2 kanállal az öntetből a lencsére és tálalásig hagyjuk rajta pihenni. Osszuk el egyenletesen a fodros kelt a tálakben, és tegyünk rá mind a lencséből és az édesburgonyából. Csurgassunk mindegyikre a chimichurriból és szórjuk meg őket egy kis pirított dióval.

Különválasztva, légmentesen lezárva tároljuk az összetevőket és akár 5 napig is elállnak a hűtőben. Legközelebb csak hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni a lencsét és az édesburgonyát vagy egy kicsit melegítsük fel és már fogyaszthatjuk is újból.

forrás: Leah Vanderveldt - The CBD Kitchen

Vissza

Termékeinket csak a címkén feltüntetett módon szabad adagolni és használni. Tilos alkalmazni, ha Ön terhes vagy szoptat. Használat előtt konzultáljon orvosával, ha súlyos betegsége van, vagy vényköteles gyógyszereket használ. A hatások egyéntől függően eltérhetnek.